Dirigent

 

Sedert eind november 2011 is de muzikale leiding in handen van
Wim Vancauwenberghe.

Wim werd geboren op 10 mei 1970 in Zwevegem en woont in Deerlijk.

Hij begon zijn muzikale opleiding op 9-jarige leeftijd aan de muziekschool Peter Benoit te Harelbeke. Hij volgde er notenleer, muziekgeschiedenis en klassieke gitaar. Pas op 28-jarige leeftijd startte hij zijn zangopleiding aan de academie in Waregem bij Marceline Keirsbulck. Hij studeerde af in 2008 bij Anna Pardon voor zang en vocaal ensemble met grote onderscheiding.

Hij zette zijn eerste stappen in de koorwereld in het Sint-Ceciliakoor van Deerlijk begin 1995 naar aanleiding van een koorreis naar Neunkirchen am Brand (Duitsland). Hij was geruime tijd secretaris van het koor. Onder leiding van dirigent Didier Debels fungeerde hij af en toe als repetitor van het koor. Eind november 2011 vierde het
Sint-Ceciliakoor te Deerlijk zijn 75ste verjaardag met een groots opgezet concert. Na deze festiviteit en dus na 18 jaar neemt hij afscheid van het Sint-Ceciliakoor te Deerlijk.

In 2005 werd het vocaal ensemble s'AmuZe opgericht met Lieve Lannoo, Laurette De Wilde en Geert De Leersnyder. Het ensemble trad verscheidene keren op met jeugdharmonie Burleske uit Gullegem.

Hij verleende tevens zijn medewerking aan tal van CD-projecten (Adia Classic, Fine Fleur, Ann en Schatteman, ...) en zong mee met Fine Fleur op The Night of the Proms in binnen- en buitenland tussen 2001 en 2005.

Tussen 2012 en 2019 zong hij mee in het koor op de concerten van Ennio Morricone in Belgiƫ, Frankrijk en Nederland.

De muzikale leiding van het Sint-Bavokoor betekent een nieuwe uitdaging met veel voldoening.

Eind juni 2020 nam hij het dirigeerstokje over van Jeanno Defrenne van het KPZ-koor te Sint-Lodewijk Deerlijk